Herinrichting groene ruimte

Aanleiding

In 2024 is er tijdens de VVE vergadering van april een nieuw bestuur aangetreden. Dit bestuur wil graag aan de slag met de verbetering van de leefomgeving. Onderdeel hiervan is het opnieuw inrichten van onze grasvelden. Hieronder op de afbeelding is weergegeven om welke grasvelden het gaat; In rood de stukken die in ieder geval aangepakt moeten worden en in geel de optionele stukken die onderhoudsvriendelijker mogen worden.

Opdracht

De VVE wil graag een ontwerp en een uitwerking voor een nieuwe gebruiksfunctie van deze veldjes. Momenteel zijn het verwilderde grindbakken waar een laag hek omheen staat aan 3 zijdes met 2 bankjes aan de open zijde. De afmetingen zijn 14m bij 10m. Op het eerste veld staan 2 bomen, deze willen wij behouden. Onze wens is om in samenspraak tot een beter gebruik van deze ruimte te komen.

Optioneel

Naast de kleinere veldjes ligt er aan de oostzijde van het gebeid, tussen de appartementen en de Doctor Cuyperslaan, ook meerdere grote velden, gescheiden door voedpaden. Hier staan enkele heggen en bomen en het wordt momenteel strak onderhouden. De VVE is op zoek naar een manier om een nieuw uiterlijk of gebruik te verzinnen voor deze velden om de onderhoudskosten te drukken.

 

Wil jij ons helpen met deze opdracht? Schrijf je dan in!