ArchitectuurConstructieMasterNieuws

Workshop ‘Open Building’

Geplaatst

Workshop ‘Open Building’
met John Habraken en Jo Coenen
Stadhuis Amsterdam
Maart – juni 2021
Universiteit van Hong Kong
TU/e Technische Universiteit Eindhoven

De laatste tijd is er een groeiende belangstelling voor een aantal thema’s in de architectuur die terug te voeren zijn op de ideeën van professor John Habraken en de SAR.

John Habraken is een van de grondleggers van de concepten ‘open bouwen’ en bewonersparticipatie in architectuur. Zijn manifest uit 1961 “The Carriers and the People” en het daaropvolgende werk vormen daarmee een belangrijke basis voor de momenteel belangrijke thema’s duurzaam circulair bouwen en co-creatie.

In deze workshop wordt de theorie van John Habraken onderzocht door het ontwerp voor het stadhuis te transformeren met behoud van de drager. Het onderzoek gaat na hoe het ontwerp voor het stadhuis kan worden aangepast aan het huidige gebruik van het stadhuis in combinatie met een gedeeltelijke transformatie van de functies binnen de structuur. winkel- en werkfuncties. Aan het project gaan een aantal studentengroepen werken.

Masterstudenten architectuur en constructief ontwerpen kunnen zich inschrijven voor deze workshop (5 ECTS binnen het gratis vak) Mocht je interesse hebben om mee te doen of heb je hier een vraag of opmerking over, stuur dan een e-mail naar info@bouwkundewinkel.com .