ArchitectuurArchitectuurBachelorBouwfysicaBouwfysicaMaster

Moveable Ecological Coffee House

Studenten: A. Alexandrov en T.S. Luinenburg. Tutor: M. H. P. M. Willems

Het doel van dit project was om een koffiehuis te creëren voor een tuin voor gemeenschapsinitiatieven in Eikenburg. Het project zou worden gerealiseerd op een stuk grond waar geen permanente bouw mogelijk was. Bezoekers van de tuin, en dus van het koffiehuis, zouden de patiënten zijn van het verpleeghuis dat de grond bezit, vrijwilligers en mogelijk buurtbewoners en studenten van het nabijgelegen Sint-Joriscollege.

Over het algemeen presenteert het project een mix van eenvoudige oplossingen die samen een kleine, maar multifunctionele en flexibele ruimte creëren. Het maakt gebruik van eenvoudige constructietechnieken, waarvan veel kan worden gedaan door ongekwalificeerde vrijwilligers met de hulp van een paar professionele timmerlieden. Ten slotte symboliseren op maat gemaakte houten details en lokale materiaalinkoop de idealen van vakmanschap en lokale producten.