Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

De Bouwkundewinkel behoort tot de Wetenschapswinkels verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven. Wij helpen groeperingen en individuen die problemen of vragen hebben op bouwkundig gebied, maar niet over de financiële middelen beschikken om een regulier adviesbureau of architectenbureau in te schakelen.

In Nederland en België zijn er in totaal 12 wetenschapswinkels te vinden in 11 verschillende steden. Deze wetenschapswinkels richten zich op de informatievoorziening tussen universiteiten en de maatschappij. Dit doen zij door projecten, aangedragen vanuit de praktijk, te onderzoeken. Zij helpen onder andere verenigingen, non-profit organisaties en particulieren om ideeën te realiseren of problemen op te lossen.

Als Bouwkundewinkel Eindhoven kunnen wij u helpen op het gebied van bouwen, wonen en de woonomgeving.  Onze projecten variëren van het onderzoeken van een vochtprobleem, tot het herinrichten van een basisschool. Als opdrachtgever krijgt u aan het einde van het project een adviesrapport met de resultaten. Zie procedure voor meer informatie over onze werkwijze.

De Bouwkundewinkel Eindhoven bestaat uit een team van vier studenten die Bouwkunde studeren. Daarnaast worden wij begeleid door een medewerker aan onze faculteit, Faas Moonen. Onze taak is om de interessante bouwkundige aanvragen die wij binnenkrijgen op een geschikte manier in het onderwijs van onze faculteit te plaatsen. Studenten aan onze faculteit kunnen deze aanvraag als opdracht binnen hun studie uitvoeren. Daarbij wordt de student die een aanvraag gaat uitvoeren tijdens het project begeleid door een docent binnen de faculteit en een van onze medewerkers. Hierin verschillen wij van andere Wetenschapswinkels, waarin de medewerkers zelf de aanvragen onderzoeken.

Heeft u ook een bouwkundig probleem? Dien dan een aanvraag in via het formulier. Twijfel niet om een aanvraag in te dienen, ook al denkt u misschien dat uw vraag niet voor ons geschikt is. Wij zullen elke aanvraag in behandeling nemen en samen met u kijken of we tot een geschikt project kunnen komen.