BachelorBouwfysicaStedenbouw

Challenging Camping – RCN ‘Het Grote Bos’

Studenten: L. Trávníková & R. Spoelstra Tutor: T. Veegeer

In dit project onderzochten de studenten de mogelijkheden om RCN Vakantiepark Het Grote Bos duurzamer te maken. Een breed scala aan onderwerpen is aan bod gekomen, waaronder energieopwekking en -besparing, wateropvang en -verbruik, materiaalgebruik, voedselbossen, reismodi voor bezoekers en duurzaamheidscertificeringen. Het grootste deel van het rapport richt zich echter op duurzame interventies die een bepaalde mate van betrokkenheid en interactie met gasten hebben. Door te focussen op de betrokkenheid van bezoekers kunnen duurzame ingrepen ook een trekpleister zijn en tegelijkertijd het imago van het park verbeteren en de gasten voorlichten. Onderwerpen waarbij bezoekers betrokken zijn, zijn onder andere efficiënte verlichting, regenwateropvang, systemen om het waterverbruik te monitoren, hergebruik en behandeling van grijs water, voedselbossen, waterdoorlatende landschapsarchitectuur en de reismodus van bezoekers.