ArchitectuurConstructieMaster

Villa Benoit

Studenten: Alex van Eekelen, Da Sol Lee and Yanjun Li. Tutor Wouter Hilhorst

Afgelopen kwartiel werkten drie studenten samen aan het ontwerp van Villa Benoit. De opdrachtgever vroeg hen om, naast de transformatie van een bestaand kantoorgebouw, te werken aan een ontwerp voor het samenleven door middel van containerbouw. Er is een duidelijke relatie gelegd tussen de nieuwe units en het bestaande gebouw.

Allereerst is de locatie grondig geanalyseerd, evenals het bestaande gebouw om de mogelijkheden te analyseren. Naast de definitieve plattegronden en renders, creëerde de groep massadiagrammen en circulatieschetsen die hun ontwerp versterkten.

Aan het einde van het project presenteerde de groep hun ontwerp aan verschillende belanghebbenden, wat een hele ervaring was!