Nieuws

Modulaire groene schuur Korein

Studenten: Samuel Slezák and Timo Damoiseaux. Begeleid door Wouter Hilhorst

Voor deze Bouwkundewinkel opdracht was het doel om een conceptuele oplossing te bieden voor de opslag van het buitenspeelgoed van kinderdagverblijf Korein. Het voorstel is gebaseerd op drie concepten: multifunctionaliteit, modulariteit en openheid van interpretatie.

Met betrekking tot de materialen hebben de studenten ervoor gekozen om LEGO-achtig gerecycled plastic te gebruiken als bakstenen en geüpcyclet plastic als dakpannen. Voor de afwerking is hout gebruikt. Doordat de ruimte op een betonnen grondplaat als basis heeft kan de opslagloods makkelijk verplaatst worden.

Uiteindelijk zijn er verschillende ontwerpopties gecreëerd om meerdere oplossingen voor de locaties te creëren.