Nieuws

MOHA, Move, Dance, Act

Vorig jaar werkte MOHA samen met De Bouwkundewinkel voor een stedenbouwkundig project. MOHA is een samenwerking van kunstenaars, architecten en ontwerpers in de omgeving van Amsterdam, gericht op bewoners en hoe zij hun leefomgeving creëren en gebruiken. Ze creëerden het platform “Move.Dance.Act” voor bewoners die hun eigen leefomgeving willen creëren.
MOHA vroeg stedenbouwstudenten van de TU/e via De Bouwkundewinkel onderzoek te doen naar hun publieke acties. Het doel van hun onderzoek was om inzicht te krijgen in transistors in de openbare ruimte waar MOHA presteert. De studenten verdeelden dit in drie fasen: de ruimte vóór de MOHA-performance, de ruimte tijdens de MOHA-prestaties en de ruimte na de MOHA-prestaties. Ze deden op veel manieren onderzoek, gebruikmakend van observatie, fotografie, film en analyse met behulp van literatuur en door kaarten te maken.

U vindt meer informatie over MOHA op deze link: https://lnkd.in/gutMEk7