Nieuws

Muziekkiosk Valkenswaard

VALKENSWAARD – Het is al weer anderhalf jaar geleden dat het Burgerinitiatief Muziekkiosk Valkenswaard (BIMKV) een aanvraag voor het ontwerp van een muziekkiosk indiende bij de Bouwkundewinkel van de TU Eindhoven. Vier masterstudenten gingen vervolgens aan de slag om dit object met historische achtergrond vorm te geven. Er waren eerder al drie verschillende muziekkiosken op de markt en na jaren zonder werd het volgens het Burgerinitiatief toch tijd voor een opvolger.

Op 26 April vorig jaar maakten de studenten voor het eerst kennis met de locatie, waarna ze onder begeleiding van Renato Kindt (Architect en docent TUe) en Wouter Margry (Architect) aan de slag gingen. Na acht weken hard werken hadden alle vier studenten een uitgewerkt ontwerp. Samen met nog twee andere ontwerpen werden ze als 3D geprinte maquettes tentoongesteld in het gemeentehuis. In totaal brachten 340 mensen hun stem uit, waarna het Bouwkundewinkel ontwerp van Milan Geurts als winnaar werd uitgeroepen.

Nu lijkt het er dan toch echt van te komen: In samenwerking met architect Wouter Margry wordt het ontwerp verder uitgewerkt en het Burgerinitiatief hoopt dan ook dat de muziekkiosk eind 2020 in volle glorie op de Markt een plekje krijgt.