Uncategorized

Het ontdekken van “the grid”: renovatie middelbare school

Student: Simone Marzorati, begeleiding door: prof. Paul Diederen en ir. Bram van Kaathoven.

Voor dit project kwam een middelbare school uit Eindhoven naar de student met de volgende vijf problemen: de renovatie van het dak, de renovatie van het kunstlokaal, de renovatie van het drama lokaal, de renovatie van de ingang van het theater en uiteindelijk nog de renovatie van het theater zelf naar een flexibele ruimte. De student koos de renovatie van het theater als startpunt van zijn ontwerpproces. Hier ontwikkelde hij een grid (= rooster) van verplaatsbare boxen, die perfect pasten in het bestaande grid van het schoolgebouw zelf. Naast dat deze boxen afgestemd waren op het bestaande grid, werden deze door de student in verder detail zo uitgewerkt, dat deze draagbaar waren voor twee personen én gedragen zouden kunnen worden door twee personen.

Vervolgens baseerde de student de renovatie van het drama lokaal en de ingang van het theater op ditzelfde thema: flexibiliteit en het grid van het gebouw, zoals te zien op de onderstaande afbeeldingen. Als laatste kwam de student met de oplossing voor de ingang van het theater door te reageren op het patroon van patio’s in het schoolgebouw: hij maakte dit patroon compleet door een vierde patio toe te voegen, deel van de ingang.