Nieuws

VVE database analyse

De opdrachtgever van dit project was een voormalig TU/e student wie nu participeert in een vereniging van eigenaren (VVE). Hij vroeg zichzelf af of het voordelig kan zijn voor VVE’s om een grote database te delen met daarin alle financiële documenten, zodat ze hun uitgaven kunnen vergelijken. Het onderzoek van Silvijn, student aan de TU/e, probeert de bruikbaarheid en toepasbaarheid van deze database te beschrijven.

Tenslotte was het onderzoek gespecificeerd tot de vraag: ‘Zijn de afmetingen en het soort gebouw een relevante, kostenbepalende factor met betrekking tot de servicekosten van een VVE?’ Deze vraag is onderzocht door middel van een literatuur studie, servicekosten analyse en een laatste controle. Het onderzoek is afgesloten met drie aanbevelingen voor een vervolg onderzoek op het gebied van de gedeelde database.