Resultaten

Ondergrondse Woningen

Afgelopen jaar werd tijdens de opdracht “Ondergrondse Woningen” het ontwerp van verscheidene ondergrondse (recreatie) woningen behandeld. Deze woningen zouden gesitueerd zijn in een zuidelijke heuvelrug nabij Cottessen, Zuid Limburg, en moesten zo omgeving-vriendelijk mogelijk zijn: met een minimale impact op de omgeving en een maximale duurzaamheid.

De twee studenten die via Bouwkundewinkel aan de slag gingen met de opdracht namen als hoofddoel om een grote variëteit aan ontwerpideeën te creëren, om zo de opdrachtgever op weg te kunnen helpen met de realisatie van zijn plan. Om dit te verwezenlijken deden zij eerst schetsend ontwerponderzoek naar allerlei mogelijke opties en vormen, waarvan een paar hieronder te vinden zijn.

Uiteindelijk werkten de studenten twee van deze schetsontwerpen gedetailleerder uit, om zo de opdrachtgever een beter idee te kunnen geven van de richtlijnen voor een mogelijk ontwerp. Deze vindt u in de overige afbeeldingen.